Yle Areena
Yle Areena

Tähtitaivas talon yllä 2012 HD

Pohjoismaiden parhaimpien elokuvien joukkoon valitussa Tähtitaivas talon yllä -elokuvassa saman suvun kolme naista viettää kukin syksyä itäsuomalaisessa maatalossa, saman tähtitaivaan alla, vain eri vuosina. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat kolmeen eri aikakauteen.
Kyläkoulun opettajattaren Saiman (Irina Björklund) mies on rintamalla, ja kylässä yksin jäänyt Saima löytää sukulaissielun taloon aputyövoimaksi tuodusta nuoresta komeasta Toivosta (Leo Honkonen).
Saiman tytär Tuulikki (Meri Nenonen) muuttaa talolle pienen tyttärensä (Senja Mäkiaho) kanssa, pää täynnä villejä suunnitelmia ekologisesta elämäntavasta. Miesystävä Sepon (Kai Vaine) saapuessa talolle juhlimaan värikkään kaveriporukkansa kanssa Tuulikin suunnitelmat saavat tragikoomisen lopun, kuten aiemmat lampaanhoito- ja kasvivärjäysyrityksetkin.
Tuulikin tyttärellä, väitöskirjaansa valmistelevalla Sallalla (Elin Petersdottir) on enemmän valinnanmahdollisuuksia kuin kenelläkään aiemmissa sukupolvissa – mutta silti vaikeinta löytää onnea. Pitkän parisuhteen kariuduttua Salla vetäytyy talolle maaseudun rauhaan, mutta suunnitelmat menevät uusiksi naapuritilan nuoren miehen Villen (Lauri Tanskanen) tunkeutuessa vastuksesta välittämättä Sallan reviirille.
Elokuvan kolmessa pääosassa nähdään Irina Björklund, Meri Nenonen ja islantilais-suomalainen Elin Petersdottir. Miespääosissa nähdään kolme uutta kasvoa Leo Honkonen, Lauri Tanskanen ja Kai Vaine. Muissa rooleissa ovat mm. Heli Sutela, Tommi Rinta-Panttila, Kaija Pakarinen, Vieno Saaristo, Noora Peltokukka, Tommi Raitolehto ja Matti Onnismaa.
Elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja on laajasti palkittu Saara Cantell (mm. Kohtaamisia, Unna & Nuuk), tuottajat Outi Rousu (mm. Miss Farkku-Suomi, Roskisprinssi, Kohtaamisia, Engelen, Non Profit, VALO, Kyytiä Moosekselle) ja Ella Piesala. Elokuva on Pystymetsä Oy:n ja islantilaisen Pegasus Pictures -yhtiön yhteistuotanto. Elokuvan levittää Oy Nordisk Film. Ab. Elokuvan valmistamista ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja Islannin elokuvasäätiö.
Katso Tähtitaivas talon yllä
Tähtitaivas talon yllä
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Tähtitaivas talon yllä DVD/HD/VOD

Taille: 1.6 Gb
LE GENRE:Draama, Kotimainen
Ohjaaja: Saara Cantell
Kesto: 1 t 41 min
Pääosissa: Irina Björklund, Meri Nenonen, Elin Pettersdottir

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››