Yle Areena
Yle Areena

Mr Turner 2014 HD

Mr. Turner on Mike Leigh’n elokuva brittiläisen maisemamaalarin J.M.W. Turnerin (1775–1851) elämästä sen viimeisen neljännesvuosisadan ajalta.
Turner matkustelee laajasti, maalaa ja nauttii maan ylimystön vieraanvaraisuudesta. Hän on kuninkaallisen taideakatemian suosittu, joskin anarkistinen jäsen. Hänellä on entisen rakastajattarensa kanssa kaksi aviotonta tytärtä, jotka Turner poikkeuksetta kieltää. Isän kuolema koskettaa Turneria syvästi. Taiteilija on aiemmin vieraillut rannikolla sijaitsevassa majatalossa, jonka leskeksi jääneen emännän kanssa Turner luo läheisen suhteen. Koko tarinan ajan Turner on taloudenhoitajansa Hannahin järkkymättömän rakkauden kohde, vaikka Turner on usein häntä kohtaan täysin välinpitämätön.
Turner oli aikakaudellaan mielipiteitä jakava edelläkävijä, jota pidetään nykyään yhtenä Britannian historian merkittävimmistä kuvataiteilijoista. Elokuvan nimiroolissa nähtävä Timothy Spall palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla parhaana miesnäyttelijänä.
Katso Mr Turner
Mr  Turner
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Mr Turner DVD/HD/VOD

Taille: 2.2 Gb
LE GENRE:Draama, Elämäkerta
Ohjaaja: Mike Leigh
Kesto: 2 t 30 min
Pääosissa: Timothy Spall, Dorothy Atkinson, Marion Bailey, Paul Jesson, Lesley Manville, Martin Savage, Ruth Sheen, David Horovitch

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››